Tijd voor een Yoga vakantie in Spanje!


Tijd voor jezelf ? Tijd voor yoga? Tijd om jezelf op te laden? Tijd om te genieten!

Ontspannende Yoga Week  

 Nieuwe datum 2017 nog niet bekend


Tijd voor Yoga organiseert een YOGA VAKANTIE WEEK in Juseu in Spanje. Juseu is een authentiek Spaans dorpje aan de voet van de Pyreneeën. Het dorp zelf ligt op een rots en van daar uit heb je fantastisch uitzicht naar alle kanten. Het is er nog echt stil en het ligt midden in de prachtige natuur met olijf-, vijgen- en amandelbomen. Het is er eindeloos ruim en 's nachts is het er nog echt donker en kun je genieten van de uitgestrekte sterrenhemel boven je hoofd. Het is een plek om tot jezelf te komen, te genieten van je ruimte om je heen en jezelf op te laden. Het hoeft niets te doen, alleen maar te zijn. 

Op deze unieke plek - net even buiten het dorpje - liggen de vakantiehuizen van Kees Bolt en Wiep Vermeulen. Bijna twintig jaar geleden zijn ze hier per toeval terecht gekomen, lees er meer over in het artikel van Happinez.  De vakantiehuizen hebben ze zelf allemaal met veel liefde gerestaureerd en ingericht. Het huis waar wij verblijven is Casa Milan. De yoga doen we buiten of in het voormalige schoolgebouwtje van het dorp en nu een ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten, cursussen en workshops! Deze prachtige ruimte loopt over in een tuinkamer met een Oosters tintje: de Zaidin met heerlijke zitbanken waar je in de schaduw kunt genieten van het uitzicht, goede gesprekken, een goed boek of waar je gewoon lekker kunt luieren. Juseu ligt op 2,5 uur rijden van Barcelona, dus als je wilt je kunt je yoga vakantie nog aanvullen met een bezoek aan Barcelona. Kijk voor alle informatie over deze fantastische prachtplek op www.juseu.com 

 


Het weekprogramma ziet er globaal zo uit: 

Aankomst op een zondag vanaf 16.00 uur. We beginnen met een welkomstdrankje, een eerste meditatie en een welkomstdiner.  Van maandag t/m vrijdag is er twee keer per dag een yogales. Op de meeste dagen kun je 's ochtends ook meedoen met een ochtendwandeling, of een meditatie bij zonsopgang, maar je kunt er ook voor kiezen om nog even lekker te blijven liggen.  Af en toe zal Kees mee gaan om te vertellen over de omgeving of om een stilte-wandeling te begeleiden. Na de yogales, rond 10.00 volgt de lunch. De middag kun je besteden naar eigen inzicht: lezen, wandelen, zwemmen in het meer in de buurt of in een waterval in de bergen, er is genoeg te doen. We kunnen samen gaan of als je dat liever doet, op eigen gelegenheid. Niets moet, even gewoon niet 'doen'  is ook al fijn. Er is ook gelegenheid om met Kees van gedachten te wisselen over het thema 'Aandacht voor Ruimte - Ruimte voor Aandacht'.  Dit is zijn motto dat heeft geleid tot het leven, wonen en werken in Juseu. Je kunt er hier meer over lezen. En dit motto zul je ook herkennen in de yoga-lessen: met yoga, ademhalingsoefeningen en meditaties maak je ruimte in lichaam en geest. En door daar aandacht aan te schenken kun je die ruimte voelen en herkennen. Je leert jezelf hierdoor beter kennen. Dit helpt je om bij jezelf te blijven en van daaruit de wereld in te gaan. Op een van de avonden hebben we een picknick op de rots terwijl we genieten van de zonsondergang. Aan het eind van de middag of het begin van de avond is er nog een yogales.  Op zaterdag eindigt het programma na het ontbijt. 


 

Accomodatie

Het dorp Juseu ligt in een landschap dat uitnodigt tot wandelen. De heuvels, de vergezichten, de schilderachtige dorpjes, de valleien met weilanden, de olijf- en amandelbomen, de nauwelijks betreden paden, een beetje wandelaar kan niet wachten om op pad te gaan. Het is mooi, stil en veilig. Op het eigen landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen, ligt geheel vrij het XVII-eeuwse landhuis (masía) Casa Milan. Op de begane grond (200m2) bevinden zich de volledig ingerichte grote keuken met afwasmachine, provisiekamer en bijkeuken met wasmachine. Er is een comedor/eetkamer met een lange tafel (3 m) bij een flinke houtkachel. Vanuit de comedor kom je op een binnenplaats en er zijn openslaande deuren naar de veranda en de tuin (in de boomgaarden van enkele hectaren). In de tuin staan o.a. een oude vijgenboom, moerbijbomen, olijf- en amandelbomen. Zowel via de trap in de entree als buitenom bereik je de bovenverdieping (200 m2). Hier bevinden zich vijf grote slaapkamers, twee badkamers en een toilet. 


Aanmelden

We willen het graag klein houden, er is plaats voor max. 10 personen. Als je mee wilt, meldt je dan aan bij  Jacqueline

Je ontvangt dan een inschrijvingsformulier en we vragen je een aanbetaling te doen voor de helft van het bedrag. Dan is je reservering definitief. Het restant maak je eind mei over. 


Mocht je nog vragen hebben over deze week dan kun je bellen met Jacqueline 06 - 2020 6758