Yoga Nidra

Ongeveer eens in de zes weken geef ik een les YOGA & YOGA NIDRA


Yoga Nidra is een geweldige techniek om diep te ontspannen, fysiek, mentaal en emotioneel. Yoga nidra betekent yoga-slaap, slapen met een spoor van bewustzijn. Maar het is niet de bedoeling dat je gaat slapen. Door mee te doen met Yoga Nidra kom je in een meditatieve staat tussen slaap en waak in, waarin het onderbewuste vrij de ruimte krijgt om intuïtie te laten spreken, het lichaam te helen, en gebeurtenissen te verwerken.


Deze yogavorm heeft zich in India bewezen in het overwinnen van slapeloosheid en stress en helpt gelijkmoediger om te gaan met emoties als angst, woede, verdriet en somberheid. 
 
Hoe werkt Yoga nidra?
Heel eenvoudig. Je ligt ontspannen op de grond onder een dekentje, net als bij een eindontspanning in een yogales. Je beweegt niet. Je hoeft niets anders te doen dan te luisteren naar de instructies van de docent die het bewustzijn tot rust brengt met woorden en beelden. Het is de uitdaging om gedurende Yoga nidra niet in slaap te vallen. Mocht je wel in slaap vallen, dan is dat niet erg; onbewust registreer je de instructies toch en kom je in een diepe ontspanning. De gehele oefening duurt circa 45 minuten.

Voorafgaand aan de Yoga Nidra doen we eerst ongeveer een half uur ontspannende yoga oefeningen om je voor te bereiden op het ontspannen liggen. Daarna onderga je een volledige yoga nidra sessie.


Zin om mee te doen? Je kunt de les boeken via het lesrooster van Het Yoga Huis: www.hetyogahuis.com/lesrooster