Lente-uitjes

Lente Detox

met lifestyle- en voedingsadvies, meridiaanyoga & meditatie

op 28 maart van 14.30 - 18.00 uur

Op 28 maart – een week na de lente zonnewende - organiseer ik samen met Susanne Kranjc een Lente Detox Workshop!

 

We nemen je mee in de wereld van energie, yin & yang, meridianen en yoga. Daarnaast ontvang je concrete voedings- en leefstijladviezen die passen bij het seizoen.

 

Deze workshop is wat voor jou als meer wilt weten over de relatie tussen voeding – lifestyle – bewegen – emoties – gezondheid. Alles heeft invloed op hoe jij je voelt en hoe jij de wereld om je heen ervaart. Dus maakt je hart een sprongetje als je dit leest, lees dan nog ever verder.

 

​Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je de wisseling van de seizoenen bewust meemaakt, dat dit een positieve invloed heeft op het verloop van de rest van het seizoen. In deze Lente Detox Workshop leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op de lente. Dit doen we door onder meer aandacht te besteden aan leefstijl, voedingspatronen, mindset,yoga en meditatie. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

 

 

We baseren ons op de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM)

 

We baseren ons op de uitgangspunten van de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM). Dit is een holistische manier van naar het leven kijken, gebaseerd op processen in de natuur. Als je kijkt naar de natuur dan zie je dat deze constant – maar volgens een vast patroon - in beweging is. Er zijn periodes van ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven. Deze periodes (seizoenen) volgen elkaar op in een oneindige cyclus. Deze 5 fases zijn in de TCM gekoppeld aan de elementen water (winter), hout (lente), vuur (zomer), aarde (nazomer) en metaal (herfst).

 

Alles wat bestaat – en wij mensen dus ook – valt onder een van deze elementen. Dus niet alleen de seizoenen maar ook dagdelen, organen, smaken, kleuren en emoties. Soms is het ene element iets meer aanwezig dan de andere. Mensen kunnen in de aard ook meer een ‘hout-type’ of een ‘water-type’ zijn.

Het is aan ons om de balans te bewaren of te herstellen. Want als de energie niet goed van het ene naar het andere element kan stromen kan stagnatie, stilstand en zelfs ziekte ontstaan.

 

Ontvang concrete leeftijl- en voedingsadviezen en yoga-oefeningen voor de lente

In de lente is het houtelement actief en de energie gaat van binnen naar buiten. Vergelijk het met en zaadje dat onder de grond heeft liggen wachten tot het voorjaar komt, of met de bladknoppen aan de takken van de bomen. De eerste warmte en zonnestralen zorgen ervoor dat het zaadje zich ontwikkelt en gaat groeien en dat er blaadjes verschijnen aan bomen. Voor ons mensen is het niet anders: wij hebben in het voorjaar ook vaak nieuwe plannen waaraan we met nieuwe energie vorm willen geven. Tegelijkertijd zie je dat veel mensen kampen met voorjaarsmoeheid, onrust en besluiteloosheid. In de workshop legt Susanne uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen. Van Jacqueline krijg je yoga-oefeningen die passen bij het seizoen en die helpen bij het detoxen, bij de overgang van de winter naar de lente.

 

 

Reis met ons mee door de seizoenen

We zouden het leuk vinden je mee te nemen op deze reis door de seizoenen!

Datum: zondag 28 maart

Tijdstip: 14.30 – 18.00 uur

De introductieprijs voor deze (online) workshop van 3,5 uur is € 32,50

Je plek reserveren kan hier via momoyoga.

De workshop is online via Zoom en wordt uitgezonden vanaf de vertrouwde yogazolder van Jacqueline.
 

Inspelend op de wisselende maatregelen hebben we er dit keer nog voor gekozen om de workshop online aan te bieden. We gaan ervan uit dat we de volgende workshops ergens live op een mooie locatie kunnen geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Jacqueline & Susanne

 

Voor Jacqueline is yoga een way-of-life. Ze staat dagelijks zelf bijna dagelijks op de mat en geeft al meer dan 10 jaar yogales. In 2013 begon ze Het Yoga Huis, de eerste yogastudio van Doetinchem. Sinds dit jaar is ze weer back-to-basic en geeft ze weer les onder de naam Tijd voor Yoga. Haar lessen zijn meestal rustig en verdiepend, met eenvoudige oefeningen die een groots effect hebben. Dit kun je ervaren in de (online) lessen Yoga & Meditatie, Slow Down Yoga en Yin Yoga.  Jacqueline is zich de afgelopen jaar steeds meer gaan richten op yin yoga, meridianen, meditatie en schrijven. 

 

 

 

Susanne is van nature iemand die alles graag van alle kanten bekijkt. Zo volgde ze de kook-opleiding voor lijf, hart en hoofd. Is ze thuis in de Vegetarische, Vegan, Raw, Ayurveda en Macrobiotische keuken. Een echte foodie met passie voor koken, die het liefst van alles combineert voor een fijne smaak ‘en gezondheidsvoordelen’ van de diverse stijlen. Susanne organiseert kook-workshops, kookt de sterren van de hemel voor retraites of jouw privé-diner, maar staat net zo makkelijk met haar voeten in de klei op een event. Naast de specialisatie van voeding in combinatie met levensstijl is Susanne bezig met een opleiding tot Zijnsgeoriënteerde coach. Binnenkort kun je in haar eigen praktijk terecht voor coaching en advies.

 

 

Susanne en Jacqueline geven een workshop tijdens de yogavakantie in Spanje