top of page
website Lente Yoga workshop.jpg

Op 24 maart organiseer ik een LENTE  Workshop! Met yin yoga, meridiaan yoga, acupressuurpunten en meditatie. In deze workshop deel ik oefeningen, inzichten en tips die je helpen om body & mind klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

 

​Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je de wisseling van de seizoenen bewust meemaakt, dat dit een positieve invloed heeft op het verloop van de rest van het seizoen. Als je kijkt naar de natuur dan zie je dat deze constant – maar volgens een vast patroon - in beweging is. Er zijn periodes van ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven. Deze periodes (seizoenen) volgen elkaar op in een oneindige cyclus. Deze 5 fases zijn in de TCM gekoppeld aan de elementen water (winter), hout (lente), vuur (zomer), aarde (nazomer) en metaal (herfst).

 

 

Alles wat bestaat – en wij mensen dus ook – valt onder een van deze elementen. Dus niet alleen de seizoenen maar ook dagdelen, organen, smaken, kleuren en emoties. Soms is het ene element iets meer aanwezig dan de andere. Mensen kunnen in de aard ook meer een ‘hout-type’ of een ‘water-type’ zijn.

Het is aan ons om de balans te bewaren of te herstellen. Want als de energie niet goed van het ene naar het andere element kan stromen kan stagnatie, stilstand en zelfs ziekte ontstaan.

​​

De lente is het seizoen van de energie van het hout. De energie gaat van binnen naar buiten. Vergelijk het met en zaadje dat in de winter onder de grond heeft liggen wachten tot het voorjaar komt, of met de bladknoppen aan de takken van de bomen. De eerste warmte en zonnestralen zorgen ervoor dat het zaadje zich ontwikkelt en gaat groeien en dat er blaadjes verschijnen aan bomen. Voor ons mensen is het niet anders: wij hebben in het voorjaar ook vaak nieuwe plannen waaraan we met nieuwe energie vorm willen geven. Tegelijkertijd zie je dat veel mensen kampen met voorjaarsmoeheid, onrust en besluiteloosheid. In de workshop doen we yoga-oefeningen die passen bij het seizoen en die helpen bij detoxen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE LENTE WORKSHOP

Datum: vrijdag 24 maart

Waar: studio Fris  & Vitaal in Gendringen

Tijdstip: 14.00 – 16.30 uur

De prijs voor deze workshop van 2,5 uur is € 27,50

De prijs in inclusief thee & iets lekkers, afgestemd op het seizoen.

 

Klik op de knop om je aan te melden.

bottom of page