Pink Blossom

L E N T E
D E T O X
workshop

met lifestyle- en voedingsadvies,
meridiaanyoga & meditatie

zondag 27 maart
13.30 - 18.00 uur

Op 27 maart organiseer ik samen met  Susanne Krajnc voor het tweede jaar de L E N T E   D E T O X  Workshop!

We nemen je een middag mee in de wereld van energie, yin & yang, meridianen en yoga. Daarnaast ontvang je concrete voedings- en leefstijladviezen die passen bij het seizoen.

 

Deze workshop is wat voor jou als meer wilt weten over de relatie tussen voeding – lifestyle – bewegen – emoties – gezondheid. Alles heeft invloed op hoe jij je voelt en hoe jij de wereld om je heen ervaart. Dus maakt je hart een sprongetje als je dit leest, lees dan nog ever verder.

​Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je de wisseling van de seizoenen bewust meemaakt, dat dit een positieve invloed heeft op het verloop van de rest van het seizoen. In deze Lente Detox Workshop leer je hoe je jezelf kunt voorbereiden op de lente. Dit doen we door onder meer aandacht te besteden aan leefstijl, voedingspatronen, mindset, yoga en meditatie. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

​​

We baseren ons op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

We baseren ons op de uitgangspunten van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Dit is een holistische manier van naar het leven kijken, gebaseerd op processen in de natuur. Als je kijkt naar de natuur dan zie je dat deze constant – maar volgens een vast patroon - in beweging is. Er zijn periodes van ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven. Deze periodes (seizoenen) volgen elkaar op in een oneindige cyclus. Deze 5 fases zijn in de TCM gekoppeld aan de elementen water (winter), hout (lente), vuur (zomer), aarde (nazomer) en metaal (herfst).

 

Alles wat bestaat – en wij mensen dus ook – valt onder een van deze elementen. Dus niet alleen de seizoenen maar ook dagdelen, organen, smaken, kleuren en emoties. Soms is het ene element iets meer aanwezig dan de andere. Mensen kunnen in de aard ook meer een ‘hout-type’ of een ‘water-type’ zijn.

Het is aan ons om de balans te bewaren of te herstellen. Want als de energie niet goed van het ene naar het andere element kan stromen kan stagnatie, stilstand en zelfs ziekte ontstaan.

Ontvang concrete leeftijl- en voedingsadviezen en yoga-oefeningen voor de lente

​​

In de lente is het seizoen van de energie van het hout. De energie gaat van binnen naar buiten. Vergelijk het met en zaadje dat in de winter onder de grond heeft liggen wachten tot het voorjaar komt, of met de bladknoppen aan de takken van de bomen. De eerste warmte en zonnestralen zorgen ervoor dat het zaadje zich ontwikkelt en gaat groeien en dat er blaadjes verschijnen aan bomen. Voor ons mensen is het niet anders: wij hebben in het voorjaar ook vaak nieuwe plannen waaraan we met nieuwe energie vorm willen geven. Tegelijkertijd zie je dat veel mensen kampen met voorjaarsmoeheid, onrust en besluiteloosheid. In de workshop legt Susanne uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen. Van Jacqueline krijg je yoga-oefeningen die passen bij het seizoen en die helpen bij het detoxen, bij de overgang van de winter naar de lente.

 

Er is ook ruime gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Je mag je vragen ook vooraf al aan ons stellen zodat we de workshop zo persoonlijk mogelijk kunnen maken.

 

Deze lente workshop is onderdeel van een Reis door de Seizoenen

Reis je met ons mee?

We zouden het leuk vinden je mee te nemen op deze reis door de seizoenen!

​Dit zijn de data:

LENTE DETOX - lente workshop; zondag 27 maart

ZOMERS VUUR - zomer workshop; zondag 3 juli

RELAX & RELEASE - herfst workshop; zondag 9 oktober

DIVE DEEP - winter workshop; 8 januari 2023

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE LENTE DETOX WORKSHOP

Datum: zondag 27 maart

Waar: Lokaal 5 in Silvolde

Tijdstip: 13.30 – 18.00 uur

De prijs voor deze workshop van 4,5 uur is € 44,50

Je plek is verzekerd nadat we je betaling hebben ontvangen.

De prijs in inclusief thee & iets lekkers, afgestemd op het seizoen.

 

Klik op de knop om je aan te melden.