Zomerfestival

Zomers Vuur

met lifestyle- en voedingsadvies, meridiaanyoga & meditatie

op 27 juni van 13.00 - 17.30 uur

Op 27 juni – een week na de zomer zonnewende - organiseer ik samen met Susanne Kranjc de workshop Zomers Vuur.

 

We nemen je mee in de wereld van energie, yin & yang, meridianen en yoga. Daarnaast ontvang je concrete voedings- en leefstijladviezen die passen bij het seizoen.

 

Deze workshop is wat voor jou als meer wilt weten over de relatie tussen voeding – lifestyle – bewegen – emoties – gezondheid. Alles heeft invloed op hoe jij je voelt en hoe jij de wereld om je heen ervaart. Dus maakt je hart een sprongetje als je dit leest, lees dan nog ever verder.

​Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je de wisseling van de seizoenen bewust meemaakt, dat dit een positieve invloed heeft op het verloop van de rest van het seizoen. In deze workshop  leer je hoe je jezelf kunt voeden met de zomerse energie. Dit doen we door onder meer aandacht te besteden aan leefstijl, voedingspatronen, mindset, yoga en meditatie. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

We baseren ons op de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM)

We baseren ons op de uitgangspunten van de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM). Dit is een holistische manier van naar het leven kijken, gebaseerd op processen in de natuur. Als je kijkt naar de natuur dan zie je dat deze constant – maar volgens een vast patroon - in beweging is. Er zijn periodes van ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven. Deze periodes (seizoenen) volgen elkaar op in een oneindige cyclus. Deze 5 fases zijn in de TCM gekoppeld aan de elementen water (winter), hout (lente), vuur (zomer), aarde (nazomer) en metaal (herfst).

 

Alles wat bestaat – en wij mensen dus ook – valt onder een van deze elementen. Dus niet alleen de seizoenen maar ook dagdelen, organen, smaken, kleuren en emoties. Soms is het ene element iets meer aanwezig dan de andere. Mensen kunnen in de aard ook meer een ‘vuur-type’ of een ‘water-type’ zijn.

Het is aan ons om de balans te bewaren of te herstellen. Want als de energie niet goed van het ene naar het andere element kan stromen kan stagnatie, stilstand en zelfs ziekte ontstaan.

 

Ontvang concrete leeftijl- en voedingsadviezen en yoga-oefeningen voor de zomer

In de zomer overheerst de energie van het Vuur, het is de meest Yange periode van het jaar. De energie gaat van binnen naar buiten, de temperatuur stijgt, het is lang licht, de natuur is op haar hoogtepunt. Voor ons mensen is het niet anders: wij willen er op uit, zoeken elkaar op, hebben meer vrije tijd en de liefde laait op. We voelen de warmte en energie, voelen ons stralend en vrij en staan open voor liefde, vreugde en verbinding. Het vuur brandt in ons hart. Het is belangrijk om het Vuur te balanceren. Want het Vuur kan ons ook schaden, verbranden en uitdrogen.

In de workshop vertelt Susanne hoe de energie van de Zomer van invloed is op jouw body & mind en wat je kunt doen om deze krachtige energie te balanceren zodat je volledig tot bloei kunt komen. Van Jacqueline krijg je yoga-oefeningen die passen bij het seizoen en die helpen om 'cool' te blijven ook als de temperatuur stijgt!

De workshop bestaat uit algemene TCM en specifieke seizoensinformatie, yoga-oefeningen passend bij het seizoen, meditaties en voedings- en lijfstijltips. Er is ruimt gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Reis met ons mee door de seizoenen

We zouden het leuk vinden je mee te nemen op deze reis door de seizoenen!

Datum: zondag 27 juni

Waar: Lokaal 5 in Silvolde

Tijdstip: 13.00 – 17.30 uur

De introductieprijs voor deze workshop van 4,5 uur is € 42,50 (als je de eerste workshop ook hebt meegedaan krijg je € 5,- korting)

De prijs in inclusief thee & iets lekkers, afgestemd op het seizoen.

Zelf meenemen:

Yogamat, kussen(s), deken

Mocht je geen mat/kussens/deken hebben, laat ons weten dan helpen we je verder.

 

Je plek reserveren kan door een mail te sturen aan: jacqueline@tijdvooryoga.com

Er zijn 10 plekken beschikbaar, rekening houdend met de geldende maatregelen en 1,5 meter afstand tussen de matjes.

 

Overige data zijn:

Zondag 26 september (Herfst)

Zondag 9 januari 2022 (Winter)

 

Over Jacqueline & Susanne

 

Voor Jacqueline is yoga een way-of-life. Ze staat dagelijks zelf bijna dagelijks op de mat en geeft al meer dan 10 jaar yogales. In 2013 begon ze Het Yoga Huis, de eerste yogastudio van Doetinchem. Sinds dit jaar is ze weer back-to-basic en geeft ze weer les onder de naam Tijd voor Yoga. Haar lessen zijn rustig en verdiepend, met eenvoudige oefeningen die een groots effect hebben. Dit kun je ervaren in de (online) Yoga & Meditatie, Slow Down Yoga en Yin Yoga.  Jacqueline is zich de afgelopen jaar steeds meer gaan richten op yin yoga, meridianen, meditatie en schrijven. 

 

 

 

Susanne is van nature iemand die alles graag van alle kanten bekijkt. Zo volgde ze de kook-opleiding voor lijf, hart en hoofd. Is ze thuis in de Vegetarische, Vegan, Raw, Ayurveda en Macrobiotische keuken. Een echte foodie met passie voor koken, die het liefst van alles combineert voor een fijne smaak ‘en gezondheidsvoordelen’ van de diverse stijlen. Susanne organiseert kook-workshops, kookt de sterren van de hemel voor retraites of jouw privé-diner, maar staat net zo makkelijk met haar voeten in de klei op een event. Naast de specialisatie van voeding in combinatie met levensstijl is Susanne bezig met een opleiding tot Zijnsgeoriënteerde coach. Binnenkort kun je in haar eigen praktijk terecht voor coaching en advies.