top of page
Een subtitel toevoegen.png

 

HEAL YOURSELF

 

LEER WAT JE ZELF KUNT DOEN OM JE ENERGIEK TE VOELEN

 

Lente workshop

met yin yoga, meridiaan yoga, acupressuur, mudra’s en life-style tips

 

Op 28 april organiseer ik weer een workshop met yin yoga, meridiaan yoga, acupressuurpunten en meditatie. In deze workshop deel ik oefeningen, inzichten en tips die je helpen om body & mind in lijn te brengen met het seizoen: de lente!

In TCM (Traditional Chinese Medicine) is de lente is het seizoen van de energie van het hout. Deze energie staat voor creatie, plannen, nieuw begin, activiteit, veerkracht en optimisme.  De energie is krachtig en expansief.

 

Vergelijk het met en zaadje dat in de winter onder de grond heeft liggen wachten tot het voorjaar komt, of met de bladknoppen aan de takken van de bomen. De eerste warmte en zonnestralen zorgen ervoor dat het zaadje zich ontwikkelt en gaat groeien en dat er blaadjes verschijnen aan bomen. Voor ons mensen is het niet anders: wij hebben in het voorjaar ook vaak nieuwe plannen waaraan we met nieuwe energie vorm willen geven.

Tegelijkertijd zie je dat veel mensen kampen met voorjaarsmoeheid, onrust en besluiteloosheid.

 

In de workshop doen we yoga-oefeningen die passen bij het seizoen en die helpen bij het balanceren van de lente-energie in body & mind.

 

​Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je de wisseling van de seizoenen bewust meemaakt, dat dit een positieve invloed heeft op het verloop van de rest van het seizoen. Als je kijkt naar de natuur dan zie je dat deze constant – maar volgens een vast patroon - in beweging is. Er zijn periodes van ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven. Deze periodes (seizoenen) volgen elkaar op in een oneindige cyclus die in TCM gekoppeld zijn aan de elementen water (winter), hout (lente), vuur (zomer), aarde (nazomer) en metaal (herfst).

 

PRAKTISCHE INFORMATIE LENTE WORKSHOP

Datum: zondag 28 april

Waar: Het Yogalokaal Doetinchem

Tijdstip: 15.00 – 17.30 uur

De prijs voor deze workshop van 2,5 uur is € 27,50

De prijs in inclusief thee & iets lekkers, afgestemd op het seizoen.

 

Klik op de knop om je aan te melden.

bottom of page