mijn yoga-pad

Zo'n tien jaar geleden was het voor mij tijd om met yoga te beginnen. De hoogste tijd. Ik had toen al tien jaar een eigen bedrijf Beer & Sterk (sterk in tekst en communicatie) en was daar altijd erg druk mee. Werk en vrije tijd liepen voortdurend in elkaar over en ik had altijd tijd te kort. Ik zat constant in mijn hoofd en kon mijn gedachtenstroom niet stoppen. Misschien herken je dit wel.  

Van de ene op de andere dag besloot ik te stoppen met rennen en het roer om te gooien: ik begon met een yoga opleiding. De 4-jarige yoga opleiding Amitabha in Deventer was het begin van mijn yogapad. Sindsdien heb ik me steeds verder verdiept in yoga & meditatie. Wil je weten welke opleidingen, workshops en trainingen ik nog meer heb gedaan? Klik dan hier.

Door yoga is mijn leven voor een groot deel veranderd: meer bewustzijn, meer beweging, meer focus, meer rust, meer stilte. Dat wil niet zeggen dat ik altijd 'zen' door het leven ga. Elke dag is een nieuw begin en elke dag leer ik weer wat bij. Maar ik ben nu wel veel beter in staat om gedachten, gevoelens, emoties, gedrag op te merken. En zodra je iets opmerkt kun je besluiten om er iets mee te doen. Of niet. 

Ik merk dat mensen veel in hun hoofd zitten en het lastig vinden om te stoppen met denken. Hun leven speelt zich af in het hoofd: nadenken over het verleden, bezig zijn met de toekomst, zorgen maken. Daarnaast zijn veel mensen moe. Iedereen is druk en veel mensen komen energie te kort.  

In mijn lessen wil ik je een slow-down-moment geven. Daarom geef ik rustige yogastijlen; om rust en ontspanning te bieden. Dat wil overigens niet zeggen dat de lessen saai of statisch zijn; elke les anders en we werken eraan om vanuit ontspanning het hele lichaam soepel en sterk te maken. Want een flexibel lichaam, zorgt ook voor een flexibele geest.   

Ook al kom je maar 1 uur in de week, ik hoor van cursisten dat ze veel aan dit moment hebben. Het is heel waardevol om stil te staan bij hoe het je gaat, om naar je lichaam te leren luisteren. Want op het moment dat je dat kunt, kun je ook betere keuzes voor jezelf maken.

 

Lees hier meer over de verschillende yogastijlen.  

Wanneer is het voor jou tijd om te beginnen? Ik zie je graag in een van mijn lessen. Heb je nog vragen? Stel ze via de mail: jacqueline@tijdvooryoga.com. Ik geef je zo snel mogelijk antwoord.

Namaste,  

Jacqueline Beeren