top of page
Levfotografie portret-54 klein.jpg

de stille kracht
van yin yoga

Ik ben een grote fan van Yin Yoga: het ontspant, geeft meer ruimte in je lichaam, brengt het denkhoofd tot rust, je wordt er soepeler van en het draagt bij aan het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Daarnaast ontwikkel je focus en leer je jezelf beter kennen doordat je langer in een houding blijft dan bij andere yogastijlen. Bovendien kun je Yin Yoga ook doen als je lichamelijke klachten hebt. De zachte houdingen kun je helemaal aan jouw mogelijkheden aanpassen. 

 

​Zachte strekkingen

​​De yin houdingen zorgen voor een zachte strekking die doorwerkt in de diepe lagen van je lichaam. Dit zorgt ervoor dat energie (weer) gaat stromen, dat je ontspant op een diep niveau en dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

 

De naam Yin yoga komt van het oosterse Yin & Yang principe. Yin staat voor vertraging en stilstand. Yang staat voor beweging en activiteit. De meeste dingen die we doen in het dagelijkse leven zijn meer yang dan yin. Daarom is Yin Yoga een goede tegenhanger voor onze actieve en vaak gehaaste levensstijl.

 

Yin Yoga leert je terug te schakelen en te voelen. De meeste mensen ervaren Yin Yoga als heel ontspannend. Anderen vinden het uitdagend, juist omdat je niet 'doet'. We zijn zo gewend om alsmaar te 'doen' dat het ongemakkelijk voelt om alleen maar te 'zijn' in een houding.

Ga je een stapje verder dan kun je gaan ontdekken waar de spanning in je lichaam zit en welke emoties daaronder liggen. Want vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine) zorgen emoties voor verstoringen in je energiehuishouding  en die verstoringen kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Door de Yin houdingen, de afstemming op de meridianen en de diepe ontspanning van body & mind activeer je het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

 

Geschikt voor iedereen

Yin Yoga is een  yogavorm die geschikt is voor iedereen. Dus ook als je nog geen ervaring hebt met yoga ben je van harte welkom om te ervaren wat Yin Yoga kan betekenen. 

 

bottom of page