Yin Yoga XL

Een extra lange Yin Yoga les zodat je optimaal kunt ontspannen

​Yin Yoga XL met Yoga Nidra | zondag 27 februari

Ervaar de zachte kracht van

yin yoga

 

Tijdens deze YIN XL keren we naar binnen. We stemmen ons af op onszelf, we openen ons hart en nemen de rust die we zo hard nodig hebben. Doordat we naar binnen keren en ontspannen kunnen we beter voelen wat we nodig hebben. En als je weet wat je nodig hebt kun je je gedrag aanpassen zodat je jezelf kunt geven wat je nodig hebt. De Yoga Nidra is afgestemd op de yin-houdingen en neemt je nog dieper mee in jezelf richting je onderbewustzijn. Als je meer wilt lezen over Yoga Nidra klik dan hier.

Yin Yoga is een zachte en toch uitdagende yogastijl waarbij je langer in een houding blijft. Doordat je langer in de houding blijft heb je de kans om op een dieper niveau te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters en kussens ter ondersteuning zodat de spieren kunnen ontspannen en het lichaam kan verzachten. De houdingen hebben effect op de energiebanen in je lichaam (meridianen), het bindweefsel en op de ligamenten en pezen. Yin Yoga zorgt voor meer ruimte in je lichaam en geeft ontspanning op diep niveau, stimuleert de energie-doorstroming en kalmeert het de ademhaling en de geest.

 

De principes van yin yoga zijn duidelijk anders dan van de meeste andere yoga-vormen. Het loslaten van de spieren is wat mij betreft de grootste verandering. Dat je niet strak uitgelijnd hoeft te zijn maar dat het lichaam zich kan voegen naar de houding. Met de yang-achtige yogavormen werk je aan stabiliteit (versteviging spiercorset en verlenging in de spierketens). Bij yin yoga werk je aan mobiliteit (ontspannen rond de pezen, kapsels en omliggende bindweefsels). Bovendien werk je direct op de meridianen die door het bindweefsel lopen. Je activeert de chi en voedt de yin-organen. Je blijft langer in de houding omdat je met zachte strekking, stress op de pezen, kapsels en het bindweefsel wilt brengen. Deze weefsels zijn niet geschikt om er met kracht en herhaling op te werken omdat ze plastisch zijn en daardoor kwetsbaar. Het langer verblijven in een houding die niet comfortabel aanvoelt vergt oefening. Maar je leert zoveel meer over jezelf als je wel blijft bij wat er is en voelt wat er te voelen is.

Yin XL en Yoga Nidra zondagavond 27 februari

tijd: 19.00 - 21.30 uur

lokatie: de oude Kruisberg gevangenis, yogastudio Yoga-ja, Klootsemastraat 1 in Doetinchem

prijs: € 25,-