top of page

Yoga vakantie in Juseu

26 - 31 mei 2019
op een magische stille plek

Stel je voor: een heel klein Spaans dorpje, gelegen op een rots, aan de voet van de Pyreneeën. Zo ver je kunt kijken zie je bergen, hoor je de stilte, proef je de vrijheid. Dit is het echte leven, het leven zonder ruis, puur en authentiek.

 

In dit mooie landschap staan de authentieke huizen van Juseu Vakantie & Retreat. Elk huis uniek maar allemaal met een waanzinnig uitzicht. Roofvogels zweven boven je hoofd. Je ruikt en proeft de stilte, je komt er thuis.

 

Hoe zou het zijn om hier een paar dagen te blijven? In deze stille omgeving, zonder afleidingen van buitenaf? Hoe zou het zijn om terug te schakelen, even een tandje minder? Even los van alles wat je in het dagelijks leven bezig houdt?

 

Toen ik hier in 2014 voor het eerst kwam, was ik meteen verkocht. Dat was ik eigenlijk al vanaf het moment dat ik het artikel in Happinez las (2013) over deze magische plek in-the-middle-of-knowhere. Daar moet ik heen, dacht ik. Ken je dat zo’n verlangen van binnenuit? Een innerlijk weten, dat je ergens heen moet? 

 

Juseu is in het echt nog mooier dan op papier; de omgeving, de huizen, de mensen. Het is plek waar je helemaal niets hoeft te doen, het nodigt uit om te zijn. Dé perfecte plek dus voor een yoga-retraite! In 2015 zijn we er voor het eerst geweest en 2019 gaan we weer. Ga je mee? 

Globaal Programma

zondag 26 mei  

Aankomst vanaf 15.00 uur. Welkom met diner en yoga in de avond.  

Maandag 27 mei t/m donderdag 30 mei  

We beginnen de dag met een vroege meditatie op de rots met uitzicht op de Pyreneeën en/of stilte-wandeling door de vallei met amandelbomen. Daarna is er ontbijt, gevolgd door een yogales. De middag is vrij te besteden. Afhankelijk van de behoefte bieden we nog een workshop aan of gaan we gezamenlijk op stap.  's Avonds wordt er weer heerlijk voor je gekookt en we sluiten de dag af met een rustige yogales.  

Vrijdag 31 mei   

Vroege ochtend yogales, ontbijt en vertrek.

 

De yogalessen die ik geef zijn een mix van wat ik heb geleerd de afgelopen 10 jaar: een combinatie van hatha, flow, yin & yang, adem en meditatie. In de ochtend zullen de lessen iets actiever zijn dan in de avond. Maar nog steeds voor iedereen te doen, ook al heb je geen of weinig ervaring met yoga. 

Er is voldoende vrije tijd om je helemaal onder te dompelen in het gevoel van 'zijn' en te genieten van het niets doen, het lummelen, het offline zijn en de omgeving. Wil je liever wel iets 'doen' dan zijn er voldoende mogelijkheden voor; zwemmen in het meer in de buurt, wandelen in de bergen of mediteren in een Tibetaans klooster.  

 

Het eten: vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch 

Tijdens je hele verblijf wordt er op alle fronten goed voor je gezorgd door onze eigen kok Susanne die zelf ook dagelijks yoga doet. Ze verwent ons elke dag met de heerlijkste gerechten. Elke dag een ontbijt met vers fruit, yoghurt, brood en crackers. Een lunch met soep & salades - of een lunchpakket als we op stap gaan - en dan ook nog een heerlijk hartverwarmend diner in de avond. Ook tussendoor staat er altijd wat lekkers voor je klaar. Need we say more? Het eten is altijd vers, zoveel mogelijk biologisch, lokaal en van het seizoen. 

Susanne is een echte foodie met passie voor koken. Ze volgde de vegetarische koksopleiding voor lijf, hart en hoofd. Susanne organiseert kook-workshops, kookt de sterren van de hemel voor jouw privé-diner, maar staat net zo makkelijk met haar voeten in de modder op een event. Heb je dieet-wensen? Geen probleem, laat het ons weten en we vinden een oplossing. 

bottom of page