top of page
Zoeken

Ben jij goed genoeg?

Ben jij goed genoeg?


Wanneer is het ontstaan? Het gevoel of idee dat het nooit goed genoeg is. Dat het altijd beter of anders kan. Dat je jezelf de maat neemt. En dat het zelden goed genoeg is. Niet leuk genoeg, niet vrij genoeg, niet sexy genoeg, niet slank genoeg, niet interessant genoeg. Vul het maar aan.


En hoe hard een ander ook roept dat je wel goed genoeg bent, je gelooft het niet en blijft luisteren naar die stem in je hoofd die je vertelt dat het anders moet: beter, leuker en mooier.


Is dit herkenbaar?


Dan is het tijd dat je keuzes gaat maken. En dat je stopt met luisteren naar die stem.

Er is een ander geluid waar je je op kunt afstemmen. Een liefdevol geluid. Het is de stem van je hart ❤️

En net als je kunt kiezen naar welke radiozender je luistert, kun je ook kiezen waar je aandacht aan geeft.


Als je het niet gewend bent om naar je hart te luisteren, zal het even wennen zijn. Want je hart fluistert terwijl je hoofd schreeuwt. Dus neem de tijd. Leer te luisteren naar het gefluister. En elke keer als je hoofd schreeuwt ga je een verdieping lager: je zakt met je aandacht naar je hart.


Ik heb zelf een behoorlijk sterke mind. En dat is handig als ik wil nadenken, dingen gedaan wil krijgen en plannen maak. Vaker is het heel vermoeiend; zo’n hoofd dat een eigen leven lijkt te leiden. En dat maar doorgaat ook al snak ik naar rust en stilte. In zo’n geval kan ik niet eens rustig afdalen naar mijn hart. Sterker nog het komt niet eens in me op.


Ik bedacht deze reminder:


‘Ik moet er aan denken,

dat ik meer moet voelen’


Het zou zo een Loesje-uitspraak kunnen zijn.


En ik moet het woord ‘moeten’ ook uit mijn vocabulaire schrappen maar dat is voer voor een ander schrijfsel.


Misschien lukt het jou ook niet meteen om je af te stemmen op het andere geluid. Misschien vergeet je het zelfs. Of weet je niet hoe je het kan aanpakken.


Onthoud dan dat er veel manieren zijn om ‘uit het hoofd’ te komen. Het is aan jou om te onderzoeken wat voor jou werkt. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, sporten, tuinieren, klussen, lezen, schrijven, schilderen, muziek maken, dansen of zingen. Probeer dingen uit en ervaar wat voor jou werkt.


Voor mij zijn Yoga, Meditatie en Yoga Nidra helpend om uit mijn hoofd te komen. En naar de zee gaan of wandelen in de bergen, lachen, dansen en zingen.


Door yoga heb ik mijn lijf weer leren voelen. Werd ik me ervan bewust dat ik zoveel meer ben dan een wandelend hoofd. Door (yin)yoga voel ik het leven door me heen stromen, word ik me bewust van de adem en de ruimte van binnen. Door Meditatie en Yoga Nidra voel ik me regelmatig als een stralend veld van energie; niet gehinderd door de grenzen van mijn lichaam, verbonden met iets groters.


Als ik me op mijn hart afstem in plaats van op mijn hoofd VOEL ik me heel en compleet en verbonden met de bron in mezelf. Dan vallen vragen over ‘goed genoeg zijn’ weg. Dan weet ik gewoon dat ik goed ben zoals ik ben.


Mocht je na het lezen van dit schrijfsel vragen of opmerkingen hebben, laat het me weten.
170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page