top of page
Zoeken

De comfort-zone

Zit jij graag in de bubbel van je eigen comfortzone? Lekker veilig en vertrouwd? Maar misschien ook wel een beetje vlak of saai 🥱


De vraag is: neem je daar genoegen mee?


Als je ook maar een beetje nieuwsgierig bent naar wat er nog meer te beleven is, dan biedt dat een opening naar meer levensvreugde.


Binnen je bubbel is alles veilig en vertrouwd. Je weet wat je kunt verwachten. Het is een ‘veilige’ plek in die zin dat je dingen onder controle hebt. Ik schrijf veilig tussen aanhalingstekens omdat het feitelijk ook een niet zo prettige plek kan zijn. Maar omdat het iets is dat je kent, hou je eraan vast omdat het onbekende je nog meer angst inboezemt.


Als je buiten je comfortzone durft te gaan ligt daar een hele nieuwe wereld op je te wachten. Er is ruimte voor nieuw gedrag, nieuwe gedachten, nieuwe emoties en nieuwe ervaringen.

De kans om met andere ogen te zien, nieuwe dingen te horen en te proeven en te ontdekken.


Ik zit nu op Bali en hier is álles anders dan thuis en ik geniet enorm van de mensen, de geuren, de smaken, de natuur en het klimaat. Er waren genoeg dingen die me tegen hadden kunnen houden om te gaan: ik laat mensen achter, ik kan m’n werk niet doen en heb dus geen inkomsten, wat zullen de mensen wel niet denken nu ik alwéér op reis ga, misschien stort het vliegtuig wel neer, gebeurt er iets ergs als ik ver weg ben. Al dat soort gedachten heb ik ook. En ik heb deze - en nog veel meer - voorbij zien komen en heb er vervolgens niets mee gedaan. Ik heb mijn mind bedankt voor het betekenisloze commentaar en ben verder gegaan.


Je hoeft natuurlijk niet op reis te gaan om nieuwe dingen te ervaren. (Maar als je de kans hebt: lekker gaan!)

Je kunt ook je dagelijkse routines onder de loep nemen en daar veranderingen aanbrengen. Neem eens een andere route dan de bekende weg, eet andere dingen, lees andere kranten of boeken dan je normaal altijd doet, neem jezelf voor een praatje te maken met iemand die je niet goed kent, observeer je gedachten,ga meer bewegen.


Dus: neem de dingen die je nu op routine doet eens onder de loep en voel of ze nog wel bij je passen.


Wat zou jij willen veranderen? Stuur me een berichtje en laat het me weten.


Het One Day Retreat dat ik samen met Maaike organiseer op 12 april, daagt je ook uit om je grenzen te onderzoeken, verkennen en misschien wel op te rekken. Het is aan jou.


We moedigen je aan om dingen te doen die misschien buiten je comfortzone liggen zoals yin yoga, qigong, bewust verbonden ademen, een ijsbad of schrijfopdrachten maken. Het kan zijn dat dit allemaal nieuw voor je is, maar misschien heb je het al vaker gedaan en wil je je grenzen opnieuw een beetje oprekken.


Je bent in ieder geval van harte welkom op 12 april bij The Place to Be in Zelhem. We werken met een kleine groep en er is alle ruimte om te ontdekken welke grenzen je jezelf oplegt en of je die zou willen oprekken voor meer energie, plezier, inzicht en nieuwe ervaringen in je leven!


Kijk voor meer informatie hier: www.tijdvooryoga.com

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page