top of page
Zoeken

Waar zit de reset-knop?

Bijna elk apparaat heeft er eentje: een resetknop. Dé knop waarmee je alles terugzet naar de fabrieksinstellingen. Zodat je alles weer opnieuw kan instellen naar jouw wens. Wij mensen hebben geen knop waarmee we alles ongedaan kunnen maken. Wij nemen alle ervaringen, opgedane kennis en (onverwerkte) emoties mee op ons levenspad. Dat kan heel waardevol zijn maar het kan ons ook belemmeren op het pad van persoonlijke groei.


Iedereen kent wel de vergelijking van het kleine baby’tje dat helemaal puur en perfect wordt geboren. Alles is rond en zacht. Maar door alles wat het opgroeiende kind hoort en ziet van ouders, leraren, vriendjes en op social media, verdwijnt er steeds een stukje van het authentieke zelf. Het kind past zich aan, neemt meningen en standpunten over en wordt naar mate de jaren vorderen steeds minder flexibel. Van rond en zacht gaat het naar vierkant en hard.


Wie het pad van persoonlijke ontwikkeling op gaat, gaat op zoek naar de reset-knop in zichzelf. Dan komen vragen op als: wie ben ik, wat wil ik, wat vind ik belangrijk, waar sta ik voor, wat is mijn mening over onderwerp X, Y, Z?

Vaak zoeken we de antwoorden in ons hoofd, gaan we boeken lezen of opleidingen volgen. En dat helpt ook allemaal bij het vormen van een beeld. Maar ik ben ervan overtuigd dat de echte antwoorden in onszelf verscholen liggen. Onder de ruis of herrie van onze gedachten. En dat we bij de antwoorden kunnen komen door van binnenuit stil te worden. En dat is ook de reden dat ik zo’n fan ben van Yoga, Meditatie, Yoga Nidra, Ademwerk, Schrijven en Massage. Het zijn allemaal manieren die je helpen om uit je hoofd te komen en die je leren om te voelen en te luisteren naar de wijsheid die er in je verborgen zit.


En al deze tools komen aan bod bij het One Day Retreat dat Maaike en ik op 17 november organiseren bij The Place to Be in Zelhem.


Reset & Renew is het thema van het One Day Retreat


Door een dag helemaal voor jezelf vrij te maken en iets totaal anders te doen dan op een normale doordeweekse dag zet je de eerste stap. We bieden je een programma dat ervoor zorgt dat je met nieuwe energie en nieuwe inzichten weer naar huis gaat. Met meer ruimte in body & mind, je bewust van je lichaam en de wijsheid die daarin verscholen ligt. Op momenten halen we je misschien uit je comfortzone want dat is waar the magic happens, dat is waar je voelt dat je leeft. Is het altijd leuk? Nee, misschien niet, maar grote kans dat het je nieuwe inzichten geeft over jezelf. Inzichten die je vervolgens kunt gebruiken om hele kleine of supergrote veranderingen in je leven aan te brengen.


Wil je meer weten over deze dag? Klik hier

Er zijn nog 3 matjes vrij, dus je kunt nog aanhaken als je dat wilt!Reset draait om het bewust worden en eventueel loslaten van oude gewoonten, verouderde denkwijzen en negatieve patronen. Dit kan gaan over zowel persoonlijke aspecten (zoals zelfverbetering, gezondheid, mindset) als over bredere gebieden zoals organisaties, systemen of gemeenschappen.


Renew ademt een proces van verjonging, verfrissing en vernieuwing. Het gaat over het leren zien van nieuwe perspectieven, het verkennen van mogelijkheden en het creëren van een verbeterde versie van jezelf of van iets anders. Dit kan betekenen dat je nieuwe doelen stelt, nieuwe vaardigheden leert, nieuwe perspectieven omarmt of nieuwe relaties aangaat.


Samen vormen reset en renew een cyclisch proces: door te resetten krijg je de kans om zaken te herzien en opnieuw te evalueren, terwijl renew de stap is waarin je de inzichten uit die reset gebruikt om veranderingen door te voeren en vernieuwing te omarmen.


Meer concreet kan reset en renew gaan over persoonlijke ontwikkeling en groei. Dan neem je oude gewoonten, overtuigingen of gedrag onder de loep en onderzoek je of je ze kunt ombuigen naar nieuwe, meer positieve gewoonten en gedrag. Het kan ook gaan over het verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid. Denk aan het herzien van je levensstijl, voedingsgewoonten, lichaamsbeweging en stressmanagement. Ook bij relaties kan het nodig zijn om dingen te resetten en vernieuwen. Bijvoorbeeld door communicatie te verbeteren, verbroken relaties te herstellen of door afscheid te nemen van mensen die niet meer bij je passen. Het thema reset & renew kan ook gaan over je professionele leven. Het kan betekenen dat je je loopbaan herziet, nieuwe doelen stelt, of je vaardigheden bijwerkt om een nieuwe start te maken. In een bredere context kan resetten en vernieuwen ook betrekking hebben op het milieu en duurzaamheid. Dan gaat het erom dat je oude, schadelijke gewoonten en praktijken onder de loep neemt en ze vervangen door meer duurzame gewoonten.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page