top of page
Zoeken

Blue Monday

Hoe gaat het met je? Hoe ga je op deze koude, grijze dagen om met alles wat je aandacht vraagt? Morgen is het Blue Monday, dat is de volgens velen de meest depressieve dag van het jaar: het is nog steeds winter, de feestdagen zijn achter de rug, de meeste goede voornemens zijn gesneuveld en het duurt lang voordat er weer wat leuks in het verschiet ligt.


Voel jij dat ook zo? Laat jij je gemoedstoestand afhangen van alles wat er om je heen gebeurt? Of ben jij als een rots in de branding? En laat je je niet uit het lood slaan door alles wat er om je heen gebeurt.


Waarschijnlijk zit je ergens in het midden; de ene keer kun je prima omgaan met wat er om je heen gebeurt, de andere keer hakt het erin en kun je het niet loslaten. Uiteindelijk gaat het om balans. Dat je ervaart dat het het leven een constante stroom is van ervaringen; sommigen ervaar je als 'leuk' en andere als 'niet leuk'.


Ik heb door yoga & meditatie geleerd om vaker 'in het midden' te zijn. Yoga & meditatie (& schrijven) brengen me dichter naar mezelf, dichter naar de kern. De kern is een plek in mezelf waar alles goed is. Waar de storm is gaan liggen en het zicht helder is. Waar mijn waarheid zich laat zien. Ik hoop dat jij dit herkent en dat je ook zo'n plek hebt.


Door te blijven oefenen, rust te zoeken en de natuur in te gaan kom ik steeds dichter bij mezelf. En daardoor kan ik steeds beter de balans bewaren en word ik steeds meer die rots in de branding voor mezelf. Of als een boom met de wortels diep in de aarde, steeds meer geaard, gegrond.


Ik nodig je uit om samen met mij te oefenen om in het dagelijks leven vaker te kunnen zijn als de boom of de rots. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de online Yin Yoga lessen die ik geef op maandagavond. Of bij de extra lessen Yoga & Meditatie en Yoga & Yoga Nidra die ik de komende weken geef. Ik heb ervoor gekozen om deze lessen op donatie-basis te geven zodat geld geen belemmering hoeft te zijn om mee te doen.


Gun jij jezelf dit kado?
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page