top of page
Zoeken

De vurige energie van de zomer

Het is sinds dinsdag officieel zomer en dat is te merken. De zon staat hoog aan de hemel, het is heel lang licht en de temperatuur schiet omhoog. De natuur is ook op haar hoogtepunt en laat zich in al haar pracht en praal zien. De afgelopen weken stonden in het teken van groei en bloei. Nu - na de zonnewende - staan de komende weken in het teken van rijping, het voller worden en verdiepen.


De energie van de zomer wordt in Traditional Chinese Medicine (TCM) ook wel de energie van het Vuur genoemd en deze energie heeft een relatie met ons hart. Als we in balans zijn brandt in ons hart het vuurtje van verlangen, passie en enthousiasme. Dan gaan we erop uit, verbinden we ons met andere mensen en maken we plezier. We genieten van alles wat tot bloei komt, in onszelf en buiten in de natuur. We zijn trots op wat we bereikt hebben en als we nog niet daar zijn waar we willen zijn, dan brengen we meer focus aan. Deze energie kun je natuurlijk ook in de herfst of de winter voelen. Maar in de zomer doet de natuur het ons voor! We worden geholpen door de vurige en uitgaande energie.


Misschien voel je jezelf actief, daadkrachtig en energiek en breng je in deze tijd van het jaar meer plannen ten uitvoer dan anders. Wellicht is het tegenovergestelde waar.

Als je niet goed in balans bent kan alles als teveel voelen. Misschien voel jij je wel helemaal niet zo blij en vrolijk. Misschien zorgen de warmte, het felle licht en alle uitgaande energie ervoor dat je je overprikkelt en moe voelt.


Als dat aan de hand is, mag je nog beter voor jezelf gaan zorgen. Geef jezelf de liefdevolle aandacht die je ook aan een ander zou geven. Zet jezelf op nummer 1. Pak je rust, eet frisse groentes en fruit en omring je met mensen waarbij je je goed voelt zoals je bent. Wees matig met ijskoud voedsel & drank, alcohol en vlees.


Vind de rust in jezelf Jacqueline. Slow down. Ga even zitten. Adem een paar keer langzaam in en uit, leg je hand op je hart en maak verbinding met wat er in je leeft. En stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

  • Wat geeft mij energie?

  • Waar word ik blij van?


Laat de antwoorden vanzelf naar je toe komen. Je hoeft niets te doen. Heb geduld. Alles wat je wil weten zit in jezelf. Om je te helpen naar je hart te zakken met je aandacht heb ik een meditatie opgenomen die je gratis kunt beluisteren. Klik hier voor deze meditatie. Ik hoor heel graag van je of het je heeft geholpen om je te verbinden met je hart(sverlangen).

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page