top of page
Zoeken

Door wie of wat laat jij je koers bepalen?

Heb jij je voelsprieten altijd uit staan, scan je je omgeving op zoek naar signalen? Op zoek naar bevestiging? Bevestiging dat jij goed bezig bent? Dat je het goed doet, dat ze je nog aardig vinden, dat je er nog bij hoort? Raak je in de war van een optrokken wenkbrauw, een zucht of één woord van een ander? Dan is de kans groot dat niet jij, maar je omgeving aan het roer van jouw leven staat.

Ben je je daarvan bewust en wil je het anders? Neem dan de tijd om je af te stemmen op wat jij wilt. Op wat jouw verlangens zijn. Waar word jij blij van, wat zorgt ervoor dat jij ‘aan’ gaat, waarvan maakt jouw hart een sprongetje?

Misschien komt er nu niets bij je op. Ben je in je hoofd druk aan het denken wat dat zou kunnen zijn. Besef dan: met willen, pushen, je best doen, doorzetten, volhouden en vastklampen kom je er niet. In ieder geval niet op die plek waar het antwoord op je vragen ligt.

Die plek bereik je door vertrouwen, overgave, openheid en de bereidheid om fouten te maken en om angst en verdriet te voelen. En ja, het kan spannend zijn om je eigen koers te varen, zelf te beslissen en de stappen te zetten die goed voelen voor jou. Zeker als je omgeving daar anders over denkt.

Maar als je beslissingen neemt op basis van jouw (harts-)verlangen, weet je zeker dat je in verbinding blijft met jezelf en met jouw waarden en doelen. En dat gaat je rust en balans brengen in deze tijden waarin adviezen en richtlijnen elkaar tegenspreken. Doe wat goed voelt voor jou, communiceer daarover als dat nodig is en ga verder op je pad.

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page